Home » Uitbesteden loonadministratie of zelf doen?

Uitbesteden loonadministratie of zelf doen?

Voor elke ondernemer is alle administratie vaak meer een lust dan een last. Het is een noodzakelijk kwaad, wat enkel tijd kost. Toch is het van groot belang om dit goed te doen. Wie zich hier niet goed mee bezig houdt, zal op den duur hier een hoge prijs voor moeten betalen. Zo kan het dat jij of je medewerkers geld mislopen, of dat je een boete moet betalen voor de achterstallige administratie. Voor iedereen die de administratie niet ziet zitten, kan kiezen voor het uitbesteden loonadministratie. Hier wordt een afweging gemaakt tussen zelf te doen of het uitbesteden loonadministratie.

 

Loonadministratie uitbesteden

Allereerst rijst altijd de vraag bij ondernemers: hoe kan ik zelf zo efficiënt mogelijk de loonadministratie doen? Of wat moet ik leren om dit goed te kunnen. Dit zijn vragen waar niet direct een antwoord op is. Belastingen zijn moeilijke materie, dus is extra vereiste kennis wel een must. Voor leken is het daarom soms gemakkelijker om het uit te besteden. Je hoeft als ondernemer dus niet te investeren in het vergaren van aanvullende kennis. Een tweede is dat het jou als ondernemer minder tijd kost. De waardevolle tijd die jij beter in je product kunt steken.

 

Eigen beheer

Er valt ook wat te zeggen voor het in eigen beheer houden van de loonadministratie. Zo is het zelf doen van de loonadministratie beduidend goedkoper. Dit moet je wel in perspectief plaatsen met de tijd die jij hiermee bezig bent, want je zal er wellicht langer over doen dan een accountant. Ook kan het zijn dat jij wat foutjes maakt, waardoor je er nog langer mee bezig bent. Wie de loonadministratie goed onder de knie heeft, heeft ook alles in eigen hand. Ondersteuning wordt wel vaak geboden door een administratiekantoor. Zo kan je als ondernemer ook veel voorwerk zelf al doen en aan het eind het uitbesteden loonadministratie voor de laatste check doen.

 

De Bruijn & Partners

Ben jij op zoek naar een administratiekantoor waaraan je kan uitbesteden loonadministratie? Neem dan contact op met de Bruijn en Partners.

Plaats een reactie