Home » Legionella bestrijden doe je zo!

Legionella bestrijden doe je zo!

Legionella kan een zeker een nare ziekte zijn die je gewoon thuis, in je eigen keuken of badkamer op kan lopen. Een bacterie die voor koorts kan zorgen en het feit dat je gewoon niet lekker bent is geen lekker gevoel. Er zijn een aantal manieren te bedenken hoe je legionella bestrijding kan doen, er zijn een aantal tips en tricks die daaraan bij kunnen dragen. Mocht je toch een legionella besmetting op hebben gelopen, of merk je dat je legionella merken. Dan is het goed om een specialist in te schakelen die aan legionella bestrijding doet. Zij kunnen ervoor zorgen dat de legionella in zijn geheel is verdwenen en dat je weer veilig gebruik kan maken van het drinkwater in je eigen huis.

Wat is legionella

Ik heb het de hele tijd over legionella bestrijding, maar wat is legionella eigenlijk. Hoe krijg je legionella en wat kun je er het beste aan doen?

Legionella is een bacterie die je op kunt lopen door het kraanwater. Met het kraanwater bedoelen we zowel de drinkkraan als de douche, legionella is een bacterie die groeit, maar wel met ideale omstandigheden, zo moet het water tussen de 25 en 60 graden zijn, moet het liefst stilstaand water zijn en mensen die het oplopen zitten vaak in de zwakkere leeftijdsfase.

Wat kun je eraan doen

Er zijn verschillende manieren voor legionella bestrijding, als je een tijdje geen gebruik hebt gemaakt van het water, dan is het goed om even een korte periode ervoor te zorgen dat je stromend water hebt. Dit doe je door eventueel de kraan een poosje aan te zetten.

Mocht je legionella in huis hebben, dan is het goed om een specialist in te schakelen. Deze specialist kan op een professionele manier ervoor zorgen dat de legionella in huis is verdwenen.

Contact opnemen

Mocht je twijfelen of je legionella in huis hebt? Neem dan voor de zekerheid altijd even contact op om het te laten testen.

 

Plaats een reactie