Home » Nuttige tips voor het schoonmaken

Nuttige tips voor het schoonmaken

Heb jij ook zo’n hekel aan bepaalde klusjes die je moet doen tijdens het schoonmaken? Wij geven je een aantal tips, misschien zit er een tip bij waar jij iets mee kan! Moet jij binnenkort de magnetron schoonmaken, maar weet je niet wat hier het handigste voor is? Wij hebben een hele simpele tip voor je waarmee je echt begint met resultaatgericht schoonmaken. Leg een grote spons in de magnetron die nat is en zet de magnetron voor een hele minuut op de hoogste stand. Hierna kunnen de restjes in de randjes makkelijk losgeweken worden waardoor schoonmaken een stuk efficiënter gebeurt.

Resultaatgericht schoonmaken tips
Een andere goede tip is om andere dingen dan alleen bestek en dergelijke in de vaatwasser te doen, dit kan namelijk ook! Denk bijvoorbeeld aan vies plastic speelgoed van je kinderen, dit kan ook prima in de vaatwasser. Op deze manier gebruik je de vaatwasser voor maar dan alleen letterlijk vaat wassen. Heb jij veel last van watervlekken op bijvoorbeeld kranen? Ook hier is natuurlijk weer een nuttige tip voor! Gebruik een citroen, snij deze doormidden en ga met de binnenkant van de citroen over de vlekken heen. Citroen kan in het algemeen gebruikt worden om vieze geurtjes weg te jagen. Doe bijvoorbeeld een beetje citroensap in je koelkast in een kommetje of doe wat citroensap in combinatie met water in je waterkoker om de kalk weg te halen.

Hekel aan het schoonmaken van de voegen?
Heb jij zo’n hekel aan de voegen in je badkamer doordat deze altijd lastig met een tandenborstel schoongemaakt moeten worden? Dit hoeft niet meer met onze tip! Maak een mengsel van soda in combinatie met bleek en speer dit op de vloer of muur die je schoon wil gaan maken. Na vijftien minuutjes wachten kan je het oppervlak afspoelen en is alles weer netjes en schoon! Dit noem je pas resultaatgericht schoonmaken.

Plaats een reactie