Home » Gripstrip

Gripstrip

Hout kan van nature een vrij glad product zijn. Dit kan voorkomen voor en na de productie. Doordat het glad en vlak is en ook op alle vlakken bruikbaar is, zorgt dat er voor dat hout ideaal bouwmateriaal is. Echter kan hout ook gevaarlijk glad worden wanneer het heeft geregend. Natuurlijk is het afhankelijk waarvoor het is gebruikt, om het te kunnen labelen als gevaarlijk. Gripstrip is hiervoor dé uitkomst.

 

Houten constructies kunnen gevaarlijk zijn

Sommige constructies worden erg gevaarlijk wanneer het geregend heeft. Denk hierbij een brug en het slipgevaar na een regenbui. Door het gebruik van een gripstrip wordt dit gevaar gelukkig verkleint. Deze strips zijn als het ware kleine, langwerpig latjes met een groef er in. Deze kunnen bovenop al bestaande, houten constructies gemonteerd worden. De voordelen hiervan zijn dat de natuurlijke uitstraling wordt behouden, en dat er niets aan de constructie verandert hoeft te worden. Het monteren van de gripstrip is dus erg eenvoudig. Het is ook goed om te weten dat er per plank twee strips gemonteerd worden. Deze strips liggen dan ook niet verder dan tien centimeter uit elkaar. Hierdoor wordt het slipgevaar alsnog laag gehouden.

 

Hout met pre-fab gripstrips

Het is mogelijk om hout te bestellen met al voor gemonteerde veiligheidsmaatregelen. De standaard afmetingen die dan worden gebruikt zijn 45x190mm. Het voordeel van de pre-fab strips is dat dat je er zelf niks meer aan hoeft te doen. Zelf hoef je de strips niet meer te monteren. Het enige wat je nog maar hoeft te doen is het bouwen van de constructie.

 

Duurzaam hout is het belangrijkste

Het hout waar de gripstrip op wordt gemonteerd is altijd duurzaam. Er wordt alleen maar hout gebruikt dat een certificaat draagt. Op deze manier wordt er alleen maar met hout gewerkt dat selectief gekapt is. Dit draagt dan ook weer bij aan het behoud van een beter milieu.

 

Plaats een reactie