Home » Stoppen met roken door acupunctuur

Stoppen met roken door acupunctuur

Stoppen met roken? Probeer acupunctuur.

Acupunctuur is één van de meest bezochte alternatieve wijze om van klachten af te komen. Bij acupunctuur Rotterdam kan men u helpen om te stoppen met roken. Het gaat hier dan ook echt om definitief stoppen met roken, niet tijdelijk. Rokers hebben zowel lichamelijke als geestelijke aspecten tijdens het stoppen waar men rekening mee moet houden. Acupuntuur gaat deze afkickverschijnselen aanpakken doormiddel van accupunctuurpunten. Het is zo dat de afkickverschijnselen de grootste reden zijn dat rokers terug uitreiken naar sigaretten. Door deze aan te pakken gaat het gemakkelijker worden om het stoppen vol te houden.

 

Wat is acupunctuur nu juist?

In de leer van acupunctuur gaat men tewerk met de meridianen van het lichaam. Dit zijn diverse banen in het lichaam die met elkaar verbonden zijn waar energie door vloeit. Een acupuncturist gaat blokkades in deze meridiaan aanpakken doormiddel van fijne naalden. Deze fijne naalden zijn zodanig dun dat ze in principe geen pijn doen. Door acupunctuur kan met veel klachten en pijn drastisch verminderen. Zo gaat men ook lichamelijke afkicksverschijnselen te lijf. Door deze weg te nemen bij de roker gaat het volhouden van het stoppen vergemakkelijken. Het gaat de roker ook meer energie geven die anders ontbreekt. Door deze energie gaat dan ook meer doorzettingsvermogen hebben.

 

Hoe werkt acupunctuur?

Bij acupunctuur gaat de acupuncturist eerst een gesprek aan met de klant. Dit om relevante informatie te verkrijgen over het medisch verleden en omliggende klachten. Eens ze deze informatie verkregen hebben gaan ze de diagnose vaststellen en de acupuntuurpunten bepalen. Dit zijn meestal 5 à 10 punten waar men de naaldjes gaat plaatsen. Er kan een licht tintelend gevoel plaatsvinden dat vergelijkbaar is met een lichte elektrische schok. Niet te vrezen dit voel je amper. Afhankelijk van de klachten en diagnose blijven de naalden ongeveer 30 minuten zitten.

Plaats een reactie