Home » Iedereen kan schilderen

Iedereen kan schilderen

Schilderen met acrylverfIn principe kan iedereen schilderen als je maar echt wilt. Je kunt er namelijk voor kiezen om een online schildercursus te bestellen. Met zo’n cursus leer je namelijk in eenvoudige stappen de basistechnieken van het schilderen. Naast een cursus moet je natuurlijk ook weten welke verf je het beste kunt gebruiken. In de meeste gevallen wordt ervoor acrylverf gekozen, maar waarom is dat eigenlijk zo. Nou, acrylverf is een verf op waterbasis en heeft een korte droogtijd. Hierdoor is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om meerdere lagen over elkaar te schilderen.

Tips voor het schilderen

Wanneer je gaat schilderen heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig. Denk hierbij maar eens aan een palet, schildersdoek, acrylverf, paletmes en schildersezel. Daarnaast heb je ook goede penselen nodig, want hiermee kun je het schilderen alleen maar eenvoudiger maken.

Als je gaat schilderen begin je natuurlijk met een schets. Deze schets kun je maken met houtskool of een schilderspotlood. De schets is in dit geval de compositie van het schilderij. Vervolgens pak je een egale kleur verf voor de ondergrond. In dit geval mag je over de geschetste lijnen heen verven, omdat deze toch zichtbaar blijven. Wanneer je het volledige schilderij hebt geverfd kun je een aantal andere kleuren erbij pakken. Je kunt ervoor kiezen om de reeds gemaakte lijnen van de schets na te schilderen. Zo krijg je een beter beeld van hoe je schilderij eruit gaat zien.

Wanneer je het schildersdoek bijna volledig hebt gevuld is het tijd om de details aan te brengen. Vaak kiezen kunstenaars ervoor om niet alle details in het schilderij te zetten. Tevreden? Dan is het tijd om je handtekening rechts onderaan het schilderij te zetten. Ook is het verstandig om je penselen na het schilderen meteen in water te zetten, want anders zullen deze volledig opdrogen en uiteindelijk kapot gaan.

Plaats een reactie