Home » Gevelreiniging – De verschillende soorten stenen

Gevelreiniging – De verschillende soorten stenen

Elke steensoort heeft een andere manier van reinigen nodig. Zorg ervoor dat uw gevelreiniging niet voor niks is geweest, lees onderstaand artikel om achter de juiste reiniging van uw gevel te komen.

Stucwerk

Stucwerk geeft uw gevel een strakke uitstraling. Maar het is wel gevoelig voor aanslagen. Vooral mos, algen en zwarte aanslagen komen voor op stucwerk. De gevel dient voorzichtig behandeld worden zodat het stucwerk niet beschadigd.

Betonnen stenen

Het voordeel van betonnen stenen is dat ze erg hard en duurzaam zijn. Hierdoor absorberen ze nauwelijks water. Met een stoomreiniging ziet uw gevel er weer als nieuw uit. Als de gevel heel erg vervuild is kunt u ook kiezen voor een chemische gevelreiniging.

Kalkzandsteen

Kalksteen is hard maar heeft een poreuze structuur. Kalksteenzand werd veel gebruikt in de jaren 1985 tot 1995. U kunt kalksteen het best laten reinigen door middel van een stoomreiniging. Ook is het aan te raden om kalksteenzand om de 10 jaar te laten impregneren.

Lichtgele steen

Toen het kalksteen uit de mode begon te raken, werd de lichtgele steen populair. Door de lichte kleur, laten de stenen al snel een grauwe waas zien. Dit wordt veroorzaakt door een chemisch proces binnen de stenen. De beste manier van gevelreiniging is door deze te stralen.

Geschilderde gevels

Een geschilderde gevel heeft veel aandacht nodig. Doordat de verf in weer en wind staat, zal deze elke 5 tot 10 jaar overgeschilderd moeten worden. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Ook tussendoor heeft de gevel aandacht nodig. Mossen en algen kunnen tegengegaan worden met een stoomreiniging.

Rode baksteen

De rode bakstenen zijn, net als het kalksteenzand, gevoelig voor uitlaatgassen. Stoomreiniging is niet voldoende om de vervuiling tegen te gaan. Een chemische gevelreiniging zorgt ervoor dat de aanslag los laat.

Contact

Zoals u ziet heeft elk materiaal een andere manier van benaderen nodig. Gevelreiniging door SVP Schoonmaak bespaart u veel tijd en moeite. Op deze manier weet u zeker dat uw gevel er weer stralend uit komt te zien.

Plaats een reactie