Home » FEP folie

FEP folie

FEP folie wordt ook wel FEP film genoemd. Dit omdat film een zeer dun materiaal is. De dunste FEP film die je kunt kopen is slechts 25 micron dik! Micron wordt ook wel aangeduid met de letters ‘mu’ of  ‘μm’. Een micron is een micrometer en dus 1000 keer zo dun als een millimeter.

 

Wat is FEP folie

FEP staat voor gefluoreerd ethyleenpropyleenpolymeer en staat beter bekend als Teflon. Teflon is een merknaam die in de volksmond bekend is.

PTFE en PFA ken je wellicht ook van naam. Deze werden onder gebruikt bij de vervaardiging van koekenpannen. Het fungeerde namelijk als anti aanbaklaag. FEP is een een stuk goedkoper dan PFA om te maken en wordt bovendien niet beïnvloed door Ultraviolet licht (UV licht). Daarnaast laat het meer dan 97% meer licht door en is het zeer geschikt voor UV toepassingen.

 

Merknamen

Zoals je net al hebt kunnen lezen is Teflon een merknaam welke door DuPont op de markt is gebracht. Zo heeft Daikin de Neoflon FEP op de markt gebracht, en 3M welke de meeste mensen van folie en stickers kennen, de Dyneon FEP op de markt gebracht.

 

Eigenschappen van FEP film

De unieke eigenschappen van FEP film is dat ze een zeer breed temperatuurbereik kent van -200 tot en met +200 graden celcius. Het weerstaat nagenoeg alle chemicaliën waaronder sterke zuren, zouten en organische oplosmiddelen. Het heeft sublieme antikleef eigenschappen en biedt weerstand tegen verwering. Het is niet niet ontvlambaar waardoor het dus niet brand bij gas of lucht met een zuurstofconcentratie van minder dan 95 procent. Dankzij de hoge transparantie laat het uitstekend uv straling en andere zichtbare straling door. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat FEP film zeer breed inzetbaar is.

 

FEP film kopen

FEP film kopen kan bij fep-film.com. Bestellen kan online. Je kunt kiezen uit verschillende diktes waaronder 25, 50, 100, 127, 250, 500, en 1000 micron.

Plaats een reactie