Home » Bron Jewelry: een stukje Schoonhovens zilverwerk

Bron Jewelry: een stukje Schoonhovens zilverwerk

De zilver- en/of goudsmid, maar ook de kenner is er vast mee bekend: het Zuid-Hollandse Schoonhoven staat ook wel bekend als de Zilverstad. Een klein stadje dat grenst aan de provincie Utrecht, is groots is haar goud- en zilverwerk. Talloze goud- en zilversmeden zijn in het plaatsje midden in Het Groene Hart van Nederland gevestigd. Mede door de aanwezigheid van de Vakschool, waar studenten het vak van smid leren, is het fanatisme rondom de kunst van onder andere het sieraden maken zo groot. Een Nationale Zilverdag die jaarlijks vele liefhebbers én toeristen trekt, maakt het geheel af. Schoonhoven is de place to be om je te bevinden als het om goud en zilver gaat!

Een van de juweliers die hun hoofdkantoor gevestigd hebben in Schoonhoven, is Bron Jewelry. Vier generaties geleden kwam “Opa Bron” van Friesland naar Schoonhoven, met de ambitie om edelsmid te worden. In de loop van de jaren veranderde het bedrijf van goudsmidse tot een groothandel. Gouden juwelen werden voorheen ingekocht vanuit het buitenland, maar werden steeds vaker in Nederland ontworpen en gemaakt. Een echt Nederlands sieradenmerk vormde zich steeds verder. Waar andere merken zich steeds meer beroepen op uitbesteden van werk in lagelonenlanden, wil Bron Jewelry zich onderscheiden door het gehele proces in Nederland onder te brengen.

Bron Jewelry: hoe onderscheidt het merk zich verder?

Bron sieraden kenmerken zich door een natuurlijke uitstraling met veel rose- en groentinten te gebruiken. Vaak is een bepaald thema inspiratie geweest voor een lijn: zo was de stad Parijs het vertrekpunt voor Toujours Ajour ringen en de lijn eromheen. De uitsparingen in de ring zijn zwart gerhodineerd waardoor een schaduwachtig effect ontstaat dat doet denken aan Parijse balkonnetjes en de Eiffeltoren. De combinatie met luxe edelstenen maakt het geheel tot een bijzonder geheel dat direct herkenbaar is als onderdeel van het merk!

Plaats een reactie