Home » Longines, een rijke geschiedenis van een prachtig merk!

Longines, een rijke geschiedenis van een prachtig merk!

Horloges zijn meer dan een manier om de tijd te zien. Met een mooi horloge kun je veel zeggen. Dat snappen ze bij het merk Longines maar al te goed. Longines is een Zwitsers horlogemerk dat in de hele wereld bekend staat vanwege de sublieme horloges. De Longines horloges zijn wereldberoemd vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, geweldige materialen en bijzondere designs.

 

Vele jaren terug, in het jaar 1832, richtte Ernest Francillon het horlogemerk op in Zwitserland. In het jaar 1866 koopt de neef van Ernest Francillon een stuk land dat bekend staat als Les Longines. Dit land is het plek waar de twee familieleden (ondertussen ook zakenpartners) een fabriek bouwen om horloges te maken. Deze fabriek staat er vandaag de dag nog en hier worden dagelijks Longines horloges met de hand in elkaar gezet. De Longines gaan de hele wereld.

 

Dat de naam Longines je bekend voorkomt is helemaal niet verwonderlijk. Longines doet namelijk ontzettend veel bij sportevenementen. Bij de tenniswedstrijd Roland Garros word de tijd bijgehouden door Longines. Daarnaast is er haast geen paardenwedstrijd waar Longines niet van de partij is en zie je het merk terug op de Common Wealth games.

 

Daarnaast zijn er veel beroemdheden die ambassadeur zijn van het Zwitserse merk. De Britse actrice en Oscarwinnares Kate Winslet is ambassadeur van Longines. Zij draagt de horloges van Longines elke dag!

 

Het aanbod van de Longines horloges is ontzettend groot. Om het volledige aanbod te bekijken kun je een kijkje nemen op de site van Juwelier van Willegen!

 

Dan nog een leuk weetje over Longines: het horlogemerk heeft het oudste geregistreerde logo’s van alle horlogemerken op de wereld. Een merk met geschiedenis dus!

Plaats een reactie