Home » Een speeltuin aanleggen, waar moet je dan aan denken?

Een speeltuin aanleggen, waar moet je dan aan denken?

Een speeltuin aanleggen. Een geweldig leuke klus die heel veel kinderen blij maakt! Een speeltuin aanleggen is vaak lastiger dan over het algemeen gedacht wordt. Zo moet een speeltuin aan veel regels en wetten voldoen. Als de speeltuin dat niet doet, dan loopt de eigenaar kans op boetes en nog erger: ongelukken. Een speeltuin aanleggen begint dus bij een sterk ontwerp.

Het ontwerp van de speeltuin is van allerlei factoren afhankelijk. Zo moet je rekening houden met de beschikbare ruimte, de leeftijd van de spelende kinderen of de toestellen pedagogisch verantwoord zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de eisen voor een goede speeltuin. Een echte speeltuin moet nog aan veel meer eisen voldoen. Die eisen zijn niet bij iedereen bekend. Het is zeer aan te raden om een professional in de arm te nemen. Een professional die verstand heeft van het ontwerpen, aanleggen en het onderhouden van een speeltuin.

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat na de werkzaamheden aan de speeltuin klaar zijn na de aanleg. Dit is niet zo. Het onderhoud van een speeltuin is minsten zo belangrijk als het aanleggen en het ontwerpen. Bij het onderhoud aan de speeltuin moet je denken aan de het bijhouden van de speeltoestellen zodat deze veilig blijven. Daarnaast moet eventueel vuil en/of scherpe voorwerpen verwijderd worden uit de speeltuin. Daarnaast wil het oog ook wat. De planten en/of het gras van de speeltuin moet dus ook onderhouden worden. Dit is ook om de speeltuin langer mee te laten gaan.

Voor een bedrijf dat het aanleggen van de speeltuin voor u kan doen kunt u contact opnemen met Areamasters. Areamasters is een bedrijf dat al het werk uit handen kan nemen m.b.t. de speeltuin. Ook voor het ontwerp en het onderhoud bent u hier aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op om meer te weten te komen over de speeltuinen!

Plaats een reactie