Home » Poedercoaten – Metalen voorzien van een nieuw jasje!

Poedercoaten – Metalen voorzien van een nieuw jasje!

Voor metalen welke dagelijks gebruikt worden is het belangrijk deze goed te beschermen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Hierin is het afhankelijk of het gaat om binnen of buiten gebruik van het metaal. Om deze te beschermen wordt veelal een coating toegebracht aan het product. Poedercoaten is een specialistische manier van beschermen van de metalen. Daarbij is het enorm belangrijk dat er goed nagedacht wordt over het gebruik. Zodat er een afweging gemaakt kan worden tussen de polyester en epoxy polyester coating.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw producten te poedercoaten en hoe dit werkt? DE GREEF Coatings is dan hét adres voor u om naartoe te gaan. Zij hebben een professionele productielijn om metalen te voorzien van een goede coating.

Poedercoaten

Voor we het gaan hebben over de mogelijkheden is het belangrijk om te weten hoe het werkt. Wat is poedercoaten en wat wordt er gedaan om een egale beschermlaag te realiseren? Het aanbrengen van een coating is een elektrostatisch proces. Dit betekend dat er vanuit een poederpistool negatief geladen poeder tegen het metaal aan gespoten wordt. Het metaal wordt positief geaard zodat de poeder aan het metaal blijft hangen. Daarna kan het product gemoffeld worden. Dit houdt in dat het onder hoge tempratuur in een oven verhit wordt. Hierdoor vloeit de poeder uit tot een egale, harde en krachtige beschermlaag.

Mogelijkheden

Er is te kiezen tussen de polyester coating en een epoxy polyester coating. Dit is waar ook de term epoxeren vandaan komt. Polyester is geschikt voor buiten gebruik. Epoxy polyester heeft de juiste eigenschappen voor buiten gebruik. Voor het poedercoaten kan er gekozen worden uit diverse RAL-kleuren. Bij hen vind u een breed kleurenpalet, ook kunnen kleuren op maat ontwikkeld worden voor u. Na het kiezen van een kleur kunt u ook een effect kiezen. Bijvoorbeeld een sinaasappelstructuur, hamerslag, metallic, glanzend etc.

Contact opnemen

Bent u benieuwd naar wat zij voor u kunnen betekenen wat poedercoaten betreft? Lees dan snel verder op de website of bel gerust even, zij staan u graag te woord!

Plaats een reactie