Home » groenbestek

groenbestek

Wanneer u bepaalde werkzaamheden nodig heeft voor uw tuin of groenomgeving in de buurt, is het zeer gebruikelijk om het werk te omschrijven in een groenbestek. Dit is eigenlijk een grote verzameling van alles wat er gedaan moeten worden omtrent de omgeving. Vaak wordt dit gedaan via het RAW-bestek. De afkoring staat voor automatisering van wegenbouw, grondbouw en waterbouw. In dit bestek staan vaak allerlei regels van de overheid en opties voor klanten voor hun tuin. Vroeger ging dit allemaal via werkomschrijving. Gelukkig is dit eindelijk beoordeeld als ouderwets. Dit gebeurt eigenlijk alleen nog bij hele kleine of hele specifieke projecten.

De aanleg van een buitenomgeving met groenbestek

Door bepaalde aanlegwerkzaamheden is het groenbestek goed in te delen. Slechts wanneer er hele kleine werken worden uitgevoerd is een bestek als deze niet nodig. Er zijn drie verschillende manieren om een onderhoudsbestek op te stellen. De eerste is een frequentiebestek. Hierin wordt voorgeschreven hoe vaak een aannemer een handeling uit moet voeren in een jaar. De aannemer maakt vooraf eerst een inschatting van wat dit allemaal gaat kosten. Dit is nog niet zomaar gebeurd omdat er veel dingen in doorgesproken worden. Hierin wordt ook een raamovereenkomst opgesteld. Dit is vooral erg handig omdat je niet weet hoeveel je moet onderhouden of moet uitvoeren. De werkzaamheden worden volgens een afspraak uitgevoerd.

Hoe ga je deze wijze van werk gunnen

Wanneer we het hebben over groenbestek hebben we het ook over gunnen van dit bestek. We snappen dat u niet direct begrijpt wat we hiermee bedoelen maar u moet denken aan een bestek die volgens een bepaalde prijs wordt opgesteld. Ook zitten er strengen regels aan een bestek verbonden. Misschien is het niet altijd beschikt voor uw vragen, maar er is zeker een hoop te doen voordat u vragen kun stellen over een bestek als deze.

Plaats een reactie