Home » Bouwtechnische keuring bij verhuizing

Bouwtechnische keuring bij verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen komt in veel gevallen de bouwtechnische keuring om de hoek kijken. Logisch, want je wilt natuurlijk zeker weten dat het huis dat je wilt kopen ook in een goede staat verkeerd. Aan de andere kant wil de koper van jou huis dat ook. Voor zowel de kopende als de verkopende partij is een keuring dus noodzakelijk. Ook veel makelaars raden het aan omdat niet alle gebreken aan woningen direct te zien zijn. Zeker wanneer je woning een stukje ouder is kan een nieuw geplaatst wandje veel verborgen verbreken aan het zicht ontnemen.

 

Wat gebeurt er bij de bouwtechnische keuring?

Wanneer u een aanvraag doet voor een bouwtechnische keuring komt er iemand langs met verstand van zaken. Vaak is dit een taxateur of een specialist op het gebied van woning- en constructiebouw. Hij zal de woning die u koopt of verkoopt nauwkeurig doorlopen zodat er een gedegen beeld wordt gecreëerd van de staat waarin het pand verkeert. Daarbij wordt uiteraard ook gekeken naar zaken waar u als leek niet zomaar aan zou denken. Denk bijvoorbeeld aan rottend hout onder het dak of verzakkingen in de fundering. Dit alles kan op een later moment zorgen voor veel extra kosten, die u uiteraard wilt vermeiden.

 

Wat krijgt u?

Uiteraard wilt u weten wat u concreet in handen heeft na de controle fase. Nadat een gespecialiseerde partij de bouwtechnische keuring heeft uitgevoerd zullen zij de bevindingen op nauwkeurige en onafhankelijke wijze rapporteren. Bij een goede partij is het rapport rechtsgeldig en geeft het zekerheid over de staat van de woning. Zo kunt u met een gerust hard overgaan tot aankoop. Of met het bewijs op tafel een lagere prijs voor de woning bedingen. Zo bespaart u ook nog geld dat u wellicht kunt uitgeven aan de inrichting van het nieuwe huis. Of natuurlijk aan de aannemer die de woning kan opknappen als hier nog dingen aan moeten gebeuren. Het advies is om voor het laatste te kiezen, zodat u niet later, wanneer u eenmaal in het huis woont, alles open moet gooien omdat er nog van alles moet worden verbouwd.

 

Plaats een reactie