Home » dakbeplating voor een nieuwe loods

dakbeplating voor een nieuwe loods

 

Ga jij je bedrijfspand uitbreiden? Dat is een flinke investering, wat je ook zo snel mogelijk in gebruik wilt nemen. Een nieuwe loods neerzetten met alle, dat doe je niet voor niks. Daar wil je nog zeker twintig jaar goed gebruik van maken. Het neerzetten van een loods hoeft dan ook niet zo veel tijd in beslag te nemen. Eigenlijk is het gewoon een blokkendoos die in elkaar gezet moet worden. Dan wel een gigantische blokkendoos, want er wordt begonnen met de fundering, gevolgd door de wanden en de dakbeplating. Een hele klus, die daarna ook nog afgebouwd en ingericht moet worden.

 

Diverse dakbeplating

Afhankelijk van waar jij de loods voor gaat gebruiken, kan je een keuze maken uit het soort dakbeplating. Je doet er verstandig aan om hier goed over na te denken. De opties waar je een keuze uit kan maken zijn:

  • Warm dak
  • Koud dak
  • Golfplaten
  • Sandwichpanelen

De keuze die je maakt voor een bepaald soort dakbeplating, hangt af van isolatie, ventilatie, waterafvoer en licht. Overigens kan je kiezen uit enkelwandige beplating of geïsoleerde beplating. Bij eenvoudige fabriekshallen of constructiewerk, volstaat een enkelwandige beplating. Dit wordt vooral toegepast bij hoge loodsen. Dit wordt gedaan omdat de warmte die binnenkomt, bovenin de hal blijft hangen. Als deze erg hoog zijn, hebben mensen er op de werkvloer er geen last van. Geïsoleerde beplating wordt toegepast bij lagere loodsen, waar kantoorpanden of een woning in wordt gerealiseerd of in stallen. Hier moet voor het vee rekening worden gehouden met warmte en kou verschil.

Zonnepanelen

Er zijn mogelijkheden om de dakbeplating uit te breiden met zonnepanelen. Dan kan bijvoorbeeld een deel of het gehele dak van het pand worden vol gelegd met zonnepanelen, zodat jij jouw eigen energie kan terugwinnen.

 

Ben jij op zoek naar een ervaren bouwer die jou kan voorzien van dakbeplating? Dan moet je bij AGB Bouw zijn.

Plaats een reactie