Home » Belang van EHBO cursus Den Haag

Belang van EHBO cursus Den Haag

Heb jij er wel eens over nagedacht om een EHBO cursus te volgen? Vaak kom je er pas achter, hoe enorm belangrijk deze kennis is, als jou of iemand in jouw omgeving iets overkomt. Het volgen van een EHBO cursus kan levensreddend zijn voor de mensen om jouw heen. Daarom hier een aantal redenen waarom jij een EHBO cursus Den Haag moet volgen.

 

2 redenen voor EHBO cursus Den Haag

  1. Levensreddend

Als een persoon meer dan zes minuten niet meer ademt, zal er blijvende hersenschade optreden. IN meer dan de helft van de dodelijke verkeersongelukken overlijdt het slachtoffer dan ook binnen de eerste paar minuten. De oorzaak hiervan is dat de gemiddelde aanrijtijd van de hulpdiensten 6,5 minuut is. In deze belangrijke eerste minuten kan jij door reanimatie het verschil tussen leven en dood maken,

 

  1. Hulp is noodzakelijk

Zodra een slachtoffer een plotselinge hartstilstand krijgt, telt elke seconde. Iedere minuut dat de persoon niet wordt geholpen, daalt de kan sop overlijden met zeven procent. Door reanimatie of het gebruik van een AED kunnen de overlevingskansen van het slachtoffer verdubbeld worden. Je moet weten dat wekelijks 300 mensen in het openbaar een hartstilstand krijgen.

 

Hart voor BHV

Ben jij al overtuigd van het volgen van een EHBO cursus Den Haag? Op die manier kan jij een groot verschil maken. Pas dan weet je echt hoe je moet handelen in noodsituaties. Want wees eerlijk: het is toch heel prettig als je weet wat je moet doen als iemand daadwerkelijk een hartstilstand krijgt. Daarvoor is de kennis van een EHBO cursus Den Haag hard bij nodig. Bij Hart voor BHV kan je een EHBO cursus volgen, of kan je kiezen voor een BHV of reanimatiecursus. Alle drie de varianten zorgen ervoor dat jij met meer kennis en ervaring op straat staat, om je medemens te helpen in een noodsituatie.

Plaats een reactie