Home » Wat is de btw-belasting aangiften?

Wat is de btw-belasting aangiften?

Eén ding waarvan de haren van een ondernemer overeind gaan staan is de belasting aangiften. Naast de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting, bestaat er ook de omzetbelasting. De omzetbelasting is een belasting aangiften over een indirecte belasting op verkoop van producten of diensten. Het gaat hier over de btw-aangifte, wat dit precies is lees je hieronder.

 

BTW-belasting aangiften

De omzetbelasting (ook wel btw-belasting aangiften), is de belasting die wordt geheven op de verkoopprijs van een product of dienst. Uiteindelijk wordt de btw betaald door de consument, maar moet je hier als verkopende partij wel een melding van maken in de omzetbelasting. Deze btw-aangifte kan je per maand, kwartaal of per jaar doen. De meeste bedrijven doe dit ieder kwartaal.

 

Werking

Maar hoe werkt die omzetbelasting nu precies? Leveranciers en producenten verhogen de prijs van hun producten of diensten met een btw bedrag. Er wordt bijvoorbeeld 21% btw gerekend over algemene zaken en 6% over bepaalde etenswaren en diensten. Achteraf moet de leverancier dit bedrag aan de staat voldoen, maar het is al betaald door de klant. Het wordt dus doorgerekend naar de consument. Voor elke ondernemer is het dus zaak om rekening te houden met het btw-tarief en dit niet te zien als inkomsten. De omzetbelasting is als het ware een middel van de overheid om indirect belasting te heffen op aankopen van consumenten. Iedere ondernemer die producten of diensten Nederland verkoopt, heeft te maken met de belasting aangiften over de omzet.

 

Aangifte uitbesteden

De omzetbelasting moet over het algemeen dus elk kwartaal worden gedaan. Vind je dit nu een groot gedoe, dan kan je dit ook uitbesteden aan een belastingadviseur of partner die jou hierin kan ondersteunen. Een betrouwbare en geschikte partij is De Bruijn & Partners uit Schoonhoven. Zij verzorgen allerlei belasting aangiften voor het midden en het kleinbedrijf.

Plaats een reactie