Home » Besparende magazijninrichting

Besparende magazijninrichting

Vraag jij je wel eens af hoe jouw magazijn beter, efficiënter en effectiever kan werken? Dat jouw medewerkers hun taken juist doen, is van belang. Maar dat ze ook de juiste dingen doen is misschien nog wel veel belangrijker. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld heel efficiënt dozen stapelen, maar stel dat dit niet nodig is? Dan is het dus niet effectief. De magazijninrichting is het belangrijkste vertrekpunt voor een goed werkend magazijn zonder verspillingen. Hier worden een paar tips genoemd waar jij rekening mee kunt houden.

 

Routering

Lopen jouw medewerkers de kortste route? En hebben ze dan ook altijd een product bij zich? Het indelen van het magazijn met de meest korte route en heldere rijrichtingen, maakt dat medewerkers de meest korte route kunnen lopen of rijden. Uit ervaring blijkt ook dat een heftruck slechts zestig procent van de tijd met belasting rijdt. Dit betekent dus dat veertig procent van de tijd een heftruck niet belast is, wat dus verspilling is. Belangrijk is dus dat medewerkers uit en terug kunnen werken door producten van A naar B maar ook van B naar A kunnen brengen. Dit vergt een goede planning en aansturing.

 

Juiste plek

Het indelen van producten is super belangrijk voor de magazijninrichting. Vaak worden bij het opzetten van een magazijn, alle producten zonder onderbouwde reden ergens neergelegd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat toentertijd alle snellopende producten en langlopende producten bij elkaar werden gelegd. Maar op het moment dat de marktvraag veranderd, en sommige producten van snel naar langlopend gaan, wordt het magazijn hier niet op aangepast. Daardoor liggen snel en langlopende items door elkaar, wat chaotisch werkt. Ook het niet terugleggen op de juiste plek van producten, maakt dat er ruis op de lijn is.

 

FGN Magazijnsystemen

De magazijninrichting is hét faalpunt of juist de slagingskans van een goed magazijn. Wie zijn magazijninrichting niet op orde heeft, laat een chaos worden van zijn magazijn. Bij FGN ben je aan het juiste adres om advies op maat te krijgen voor een efficiënte en effectieve magazijninrichting.

Plaats een reactie