Home » Survivallen begint met een goede voorbereiding

Survivallen begint met een goede voorbereiding

Vaak wordt er gezegd, rugzak op en gaan. Struinen door de natuur en overleven. Voedsel zoeken dat je onderweg tegenkomt en aan het einde van je tocht een kamp opbouwen voor de nacht. Het klinkt simpel maar een goede voorbereiding voor je survival tocht is gewenst. Hieronder lees je een paar tips dat je zeker niet mag vergeten tijdens jouw ultieme survival avontuur.

Technische hulpmiddelen van deze tijd

Voordat je vertrek is het altijd goed de omgeving te verkennen door bijvoorbeeld op internet op Google Maps te bekijken. Zo zie je al snel in wat voor omgeving je terecht komt. Houd daarnaast ook alvast een paar dagen van te voren de weersverwachting in de gaten. Zo weet je of je extra kleding moet meenemen om droog en warm te blijven.

Uitstallen gereedschap

Voordat je weggaat, is het belangrijk om al je gereedschap uit te stallen voordat je op pad gaat. Zo kan je al snel zien of al je gereedschap geen mankementen heeft. Controleer of je survival bijl scherp is. Mocht deze niet meer scherp zijn, kan je het vooraf nog slijpen. Het zou zonde zijn als hier pas achter komt tijdens je avontuur en je eerst de bijl scherp moet maken voordat je hout kan hakken. Tijd is immers kostbaar tijdens je avontuur, want je wilt zo snel mogelijk je vuur aan hebben.

Droog hout sparen

Mocht je tijdens je tocht kleine droge houtjes tegenkomen is het verstandig om deze mee te nemen in je rugzak. Mocht je op de plaats van bestemming zijn en er is geen droog hout beschikbaar dan kan je erg lang bezig zijn met je firesteel om het vuur aan te maken. Met het droge hout dat je onderweg bent tegengekomen, heb je zo het vuur aan en kan je snel beginnen met de grotere houtjes.

Plaats een reactie