Home » Veelgestelde vragen over rijlessen

Veelgestelde vragen over rijlessen

rijschool-socitey

Hieronder proberen we op enkele veelgestelde vragen over rijlessen een antwoord te geven. Wil jij rijlessen volgen? Dan kan je natuurlijk voor al je vragen ook terecht bij een rijschool in jouw buurt. Een goede rijschool heeft de kennis in huis om op al je vragen een pasklaar antwoord te hebben. Eén van de vragen die sowieso bijna altijd terugkomt bij toekomstige cursisten is wat de kosten zijn van rijlessen volgen.

 

Wat kost een gemiddelde rijles in 2016?

verkeerHoeveel je in 2016 voor een gemiddelde rijles betaalt is verschillend per rijschool. In steden waar meerdere rijscholen met elkaar concurreren betaal je doorgaans minder dan bijvoorbeeld in dorpen of gebieden waar nauwelijks rijscholen actief zijn. De prijs van een rijles in 2016 kost gemiddeld per uur tussen de 40 euro en 50 euro. Ervan uitgaande dat je 30 lessen nodig hebt betaal je voor rijlessen volgen alleen al ongeveer 1400 euro. Bijkomende kosten zijn theorieles (optioneel), aanvraag theorie-examen, tussentijdse toets (optioneel), inleveren Eigen Verklaring (ongeveer 25 euro), het rijexamen (dit is het praktijkexamen) en mocht je het examen hebben gehaald dan betaal je ook voor het afhalen van je rijbewijs. In totaal moet je rekenen op ongeveer 2500 euro aan de totale kosten die je maakt voor het volgen van rijlessen en het behalen van je rijexamen.

 

Vanaf welke leeftijd beginnen met rijlessen?

De overheid heeft vastgesteld dat men vanaf 16.5 jaar rijles mag nemen.

 

Moet ik perse lessen volgen bij een rijschool?

In Nederland mogen geen rijlessen door particulieren gegeven worden. Een rijschool is verplicht om een bevoegdheidspas van het IBKI te bezitten. Tevens moet de lesauto aan enkele voorschriften voldoen.

 

Rijles afzeggen wegens ziekte, toch betalen?

De voorwaarden hiervan zijn bij iedere rijschool verschillend. Over het algemeen is het zo dat je minimaal 24 tot 48 uur van te voren je moet afmelden bij ziekte.

 

Kan ik in 1 week afrijden?

Wil je met spoed je rijbewijs halen? Er zijn veel rijscholen bij wie je in 1 week of 10 dagen versneld je rijbewijs kan halen. Zo heeft de ANWB bijvoorbeeld een spoedcursus rijbewijs vanaf 2 weken tot 7 weken.

 

Wat is een rijopleiding in stappen (RIS)

Bepaalde rijscholen werken met een rijopleiding in stappen, de zogenoemde ‘RIS-methode’. Dit geeft structuur aan je rijles.

 

Autorijles Amstelveen

amstelveenOp zoek naar autorijles Amstelveen? Neem dan eens een kijkje bij http://www.verkeersschoolsociety.nl/. Naast een zeer hoog slagingspercentage, heb je te maken met een rijschool die weet wat ze doen. Ze zijn aangesloten bij de BOVAG en hebben meer dan 20 jaar ervaring met het geven van rijles.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie