Home » Glas vervangen – Welk glassoort past bij uw woning?

Glas vervangen – Welk glassoort past bij uw woning?

Het glas vervangen van uw woning of bedrijfspand klinkt misschien als een grote klus. Maar u kunt hier veel rendement uithalen. Alle ruiten met kleine scheurtjes of barsten zorgen ervoor dat de isolatie hard daalt. Ook zit er in veel oudere woningen nog enkelglas. Het vervangen van de ruiten zorgt ervoor dat de energierekening flink daalt, in veel gevallen tussen de €100 en €150 per maand. Dit wilt u toch ook? Ontdek in dit artikel meer over de mogelijkheden.

Glassoorten voor Glas vervangen

Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar. Elke glassoort heeft zijn eigen kenmerken en specificaties. Welk glas bij uw woning of pand past, hangt af van uw eisen en wensen. In onderstaande alinea’s leest u meer over een greep uit het aanbod glassoorten.

Isolatieglas

Isolatieglas zorgt ervoor dat, zoals de naam al zegt, de isolatie van uw pand verbeterd. Daarbij is het ook beter voor het milieu. Het glas is opgebouwd uit twee glasbladen van verschillende diktes. Tussen de glasbladen zit een luchtspouw. Er wordt ruimte gehouden tussen de glazen door middel van een metalen afstandhouder. Deze ruimte wordt vervolgens opgevuld met droge lucht en afgedicht met een kit om de lucht op zijn plaats te houden.

HR glas

HR staat voor hoog rendement. Het glas is beschikbaar in 3 verschillende gradaties: HR+, HR++ en HR+++. Hoe meer plusjes, hoe beter het glas isoleert. Ook dit glas is opgebouwd uit twee glasbladen. Op een van de glazen wordt een warmte reflecterende coating gesprayd, deze is voor het blote oog niet te zien. Tussen het HR++ glas komt een edelgas als argon gas of Krypton glas. Wat voor een betere isolatie dan droge lucht zorgt.

Het inmeten van glas is een lastige klus. Laat u hierdoor altijd goed informeren door een professional. Op deze manier komt u ook te weten welke glassoort het best aansluit op uw wensen. Heeft u nog vragen over glas vervangen? Neem geheel vrijblijvend contact op of neem een kijkje op de website.

Plaats een reactie