Home » Tennisbaan huren op een mooie herfstdag

Tennisbaan huren op een mooie herfstdag

De herfst komt er weer aan en de temperaturen buiten dalen weer. De afgelopen zomer was het warm waardoor je wellicht iets vaker de barbecue hebt aangestoken dan gemiddeld. Hiermee zijn er waarschijnlijk automatisch ook een aantal extra kilootjes bijgekomen waar je nu weer vanaf wilt. Met een mooie herfst in het vooruitzicht ga je natuurlijk een tennisbaan huren. Bij deze sport gebruik je naast je armspieren ook je beenspieren zodat je hele lichaam actief is. Daarnaast moeten ook je buikspieren werken wanneer de bal bijvoorbeeld gevallen is. In dit geval moet je bukken en weer opstaan om de bal van de grond af op te rapen. Want anders dan bij volkssport voetbal is het bij tennis de bedoeling dat de bal hoog door de lucht vliegt in plaats van over het veld rolt.

 

Waarom Tennisbaan huren?

Wanneer je in de eigen tuin tennist heb je vaak last van een aantal zaken. Als eerste is de tuin bij de meeste mensen veel te klein om een degelijk potje tennis te kunnen spelen. Daarom moeten mensen heel zachtjes tegen de bal slaan omdat de tegenspeler anders onmogelijk kan inspelen op de slag. Daarnaast heeft de gemiddelde Nederlander ook geen hele hoge afrastering om de tuin staan. Daardoor sta je iedere 2 minuten bij de buren aan te bellen om je tennisbal terug te vragen. Als je zo moet sporten gaan de calorieën er natuurlijk niet zo snel af dan bij een tennisbaan huren.

Geschikt tennisweer

Wanneer het tussen de 12 en 20 graden is heb je geschikte condities om te tennissen. De temperaturen die we de komende maanden kunnen verwachten liggen ergens tussen deze waarden. Het is niet te heet voor een tennisbaan huren zodat je heel de dag aan het zweten bent. Aan de andere kant bevries je ook weer niet op de tennisbaan wanneer je tegenstander niet weet hoe hij moet tennissen. Daarnaast is een beetje regen op je huid ook niet verkeerd. Dit zorgt voor wat extra afkoeling.

Plaats een reactie