Home » De PRC Corona test is in principe voor iedereen geschikt

De PRC Corona test is in principe voor iedereen geschikt

De PCR Corona test is in Nederland de populairste test om je te laten controleren op het Coronavirus. Het onderzoek is eenvoudig uit te voeren en binnen een paar minuten afgerond. De resultaten kunnen binnen 24-48 uur verwacht worden en zijn bijzonder betrouwbaar. Het wordt uitgevoerd middels het afnemen van materiaal in de neus en keel. In sommige gevallen is een keelswab voldoende. We vertellen hier wie zich kan laten testen middels de PRC test en we geven wat meer achtergrondinformatie over het onderzoek. Dankzij de PRC test is het voor de Nederlandse overheid mogelijk om effectief te testen en zo het verloop van het virus in het land te controleren.

covid-19 vaccin coronatesten

Kan iedereen zich laten testen met de PCR test?

In principe geldt er geen minimumleeftijd voor de PCR test. Op welke leeftijd er kan of moet worden getest wordt bepaald door de overheid. Uiteraard kan het wattenstaafje dat in de neus vervelend zijn voor kinderen maar de test is veilig. Ook als het gaat om de gezondheid zijn er geen indicaties waarbij de PCR-test niet zou kunnen worden uitgevoerd.  Je hoeft je thuis, voor de afspraak, niet voor te bereiden op de PCR-test. Op de test locatie zelf zul je voor de PCR test je neus moeten snuiten. Een minuut later is de gehele procedure alweer afgerond.

Wie heeft de PCR test eigenlijk bedacht? 

De PRC test is uitgevonden door Karry Mullis. Deze Amerikaan heeft de Nobelprijs voor Scheikunde gewonnen vanwege de ontdekking van de polymerasekettingreactie. Dat is tegelijkertijd de betekenis van de afkorting. Deze techniek maakt het mogelijk om delen van DNA, zoals die het coronavirus aantonen te vermenigvuldigen. Prettig is daardoor dat het coronavirus door de test ook kan worden aangetoond als de persoon zelf geen fysieke symptomen kent. De PRC test is daarmee niet alleen populair in Nederland maar is over de hele wereld de populairste manier van testen.

Frappant is daarbij dat de uitvinder van deze reactie vlak voor de uitbraak van de corona pandemie is overleden, namelijk in Augustus 2019. Karry Mullis heeft niet alleen voor een doorbraak gezorgd op dit gebied maar was ook controversieel omdat hij onder meer beweerde dat aids niet door het hiv-virus werd veroorzaakt. De werking van een PRC test wordt echter alom erkend onder wetenschappers. Verder neemt het onderzoek zelf maar een minuut in beslag en het wordt altijd uitgevoerd door een gekwalificeerde medewerker die elke opnieuw veel van deze onderzoeken afneemt.

Corona thuistest maakt testen nog gemakkelijker

pcr corona test zelftestMet de komst van de Corona thuistest wordt het testen nog makkelijker en sneller gemaakt. Je hoeft letterlijk de deur niet meer uit, en dat is een stuk handiger. Je kunt nu de thuistest doen wanneer het jou uitkomt. Bovendien is het aan te bevelen om de test ook te doen wanneer je geen klachten hebt. De meeste Corona symptomen merk je pas 5 dagen na besmetting. Binnen deze dagen kun je wel iemand anders besmetten met Corona. Een goede reden dus om jezelf te testen met de thuistest!

Gezondheidstesten aanschaffen

Gezondheidstesten vind je bij Benelux-Medical.nl, van Coronatesten tot drugstesten. Meer over COVID en zelftesten.

Plaats een reactie