Home » Voordelen van plastic bekers

Voordelen van plastic bekers

Je ziet ze overal verschijnen, van op kantoor in de koffieautomaat, op een feestje als tot in de kroeg: de plastic bekers! Dit is natuurlijk met een reden, het is vaak een stuk handiger om plastic bekers te gebruiken ten opzichte van normale bekers. Denk bijvoorbeeld eens aan het voorbeeld van een festival, het slaat natuurlijk nergens op als de drankjes dan uit normale bekers geserveerd zouden worden. Dit is naast de handigheid natuurlijk ook een stuk duurder dan plastic bekers. Verder zijn plastic bekers ook een stuk hygiënischer aangezien deze altijd nieuw en schoon zijn.

Nog meer voordelen plastic bekers
Plastic bekers zijn zowel voor koude als voor warme dranken handig te gebruiken. Maar ook voor het verpakken van eten en drinken wordt plastic vaak gebruikt. Ook op kantoor zien we steeds meer plastic servies terugkomen, dit scheelt een hoop tijd met bijvoorbeeld afwassen of de vaat inruimen. Verder zien we de plastic bekers vaak op evenementen voorbijkomen. Dit is allereerst gemakkelijker dan een normale beker of een normaal glas. Verder is dit ook een stuk veiliger, stel iemand laat zijn beker vallen dan brengt dit geen scherven met zich mee waar een normale beker of glas dit wel doet. Daarnaast zijn plastic bekers erg gemakkelijk om te vervoeren en op te slaan doordat ze zo makkelijk in elkaar passen. Een andere erg belangrijke reden is dat plastic bekers niet milieuvriendelijk zijn zoals altijd gedacht wordt! Stel je moet elke dag alles in de vaatwasser doen, dan gebruikt u hier ook veel energie wat niet goed is voor het milieu. Een plastic beker wordt voor 80 procent afgebroken door de natuur.

Ook wanneer u zelf een feestje geeft thuis of voor de kinderen zijn de plastic bekers handig. Dit scheelt veel opruim en afwas werk en geeft veel minder troep wanneer er bijvoorbeeld een beker zou vallen. Begin vandaag nog met het gebruiken van plastic bekers!

Plaats een reactie