Home » Wat te doen bij een legionella besmetting

Wat te doen bij een legionella besmetting

Het kan voorkomen dat er bij jou thuis of op je werk een legionella besmetting is. Het is dan belangrijk om een bedrijf te bellen die een legionella behandeling kan doen. Waarom is een legionella behandeling zo belangrijk, en hoe ontstaat legionella eigenlijk. Dat zijn onderwerpen die ik hieronder uit probeer te leggen en te bespreken. Zo ben jij voldoende geïnformeerd over deze besmetting en weet je direct wat je kan doe op het moment dat er een besmetting in jouw omgeving plaatsgevonden heeft. Er kunnen namelijk de nodige gevolgen optreden bij het hebben van legionella, in het ergste geval kunnen deze zelfs dodelijk zijn.

Wat is legionella

Legionella is een bacterie die zich schuilt in zoet water. Normaal gesproken bevindt de bacterie zich alleen in hele kleine hoeveelheden. Deze hoeveelheden zijn niet schadelijk voor de persoon, daar merk je niets van als je het in je lichaam krijgt. De bacterie kan zich wel uitbreiden naar grotere concentraties die wel schadelijk zijn. Dit gebeurt alleen als het water tussen de 25 en 60 graden is, als het water stilstaand is en als er biofilm in het water is.

De besmetting

Op het moment dat jij een legionella besmetting hebt opgelopen zijn de symptomen niet direct zichtbaar. Daar gaat wel wat tijd overheen. Dit kan een paar dagen zijn. Op het moment dat je de symptomen misselijheid, koorts en andere merkt is het goed om direct te kijken naar een legionella behandeling. Het is zaak om dit zo snel mogelijk te doen omdat er anders ernstige gevolgen kunnen zijn.

Laat je niet afschrikken voor de besmetting want een legionella behandeling helpt vaak vrij snel. Wil je nu meer weten over de legionella behandeling. Neem dan contact op met een specialist en laat je informeren. Je kunt voor meer informatie ook kijken op de website.

Plaats een reactie