Home » Accountants verklaring – De zekerheid die nodig is

Accountants verklaring – De zekerheid die nodig is

Iedereen wil zekerheid in het leven. In je relatie bijvoorbeeld, maar ook in zaken als je huis, je werk en je andere bezigheden. Zekerheid en controle zijn twee zaken in het leven van het gemiddelde mens die van onmisbaar belang zijn. Heb je bijvoorbeeld een huis gekocht, maar weet je nog niet zeker of je het rond kunt krijgen, slaap je misschien minder lekker. Je wilt graag controleren of alles rond is. Zo ook in het zakelijk leven. Men wil graag zekerheid dat alles op het financiële gebied in orde is en klopt. Een accountants verklaring bij de opstelling van een jaarrekening is bijvoorbeeld niet weg te denken.

De accountants verklaring uitgelegd

Als een bedrijf een jaarrekening heeft opgesteld, of dit met behulp van een accountant heeft gedaan, wat uiteraard de voorkeur heeft omdat dit voor de accountant immers zijn werk is en hij alle expertise in huis heeft, is een accountants verklaring meer dan gewenst. Het is eigenlijk gewoon
verplicht. Er zijn een paar soorten van een accountants verklaring waar ik iets over vertel. De controleverklaring, de beoordelingsverklaring en de samenstellingsverklaring zijn de soorten accountants verklaring. Zoals je al uit de woorden op kunt maken, wordt bij de eerstgenoemde een
accountants verklaring opgesteld bij de controle van de jaarrekening, of een ander financieel overzicht uiteraard. Bij de tweede beoordeelt de accountant het overzicht, dan controleert hij dus verder niet. De laatstgenoemde is een accountants verklaring waarbij de accountant het overzicht samenstelt. Deze heeft voorkeur omdat deze het meeste zekerheid biedt.

Waarom die zekerheid belangrijk is

Ieder bedrijf dat zichzelf waardeert en het belangrijk vindt om verder te komen, zal een accountants verklaring zeer op prijs stellen. Het biedt zekerheid. Het is meer dan prettig om een expert naar de cijfers te laten kijken en om de financiële overzichten uit te besteden aan iemand die het dagelijks doet, die zich er dagelijks in ontwikkelt en die er gewoon goed in is.

Plaats een reactie