Home » Lenzen of een bril, allebei voor en nadelen

Lenzen of een bril, allebei voor en nadelen

Tegenwoordig maakt het helemaal niet uit of je kiest voor een bril, of dat je liever lenzen draagt. Op het moment dat je slechte ogen hebt en toe bent aan een bril of lenzen, dan moet je die keuze ook daadwerkelijk maken. Eigenlijk maakt het voor allebei niet uit waar je voor kiest, zowel het dragen van een bril, als het gebruik maken van lenzen kent voor en nadelen, zo moet je bij lenzen bijvoorbeeld ook lensvloeistof kopen om het veilig te houden voor je ogen, maar een bril kan weer gevaarlijk zijn voor je ogen op het moment dat je aan sport doet. De keuze is uiteindelijk aan jou, maar het is goed om je goed te laten informeren.

Lensvloeistof hoef niet duur te zijn

Ik had net al even over de lensvloeistof die je om de zoveel tijd aan moet kopen, zo onderhoudt je je lenzen en kun je deze vaker gebruiken. Lensvloeistof kun je op verschillende manieren aankopen. Je kunt goedkopere lensvloeistof bij sommige winkels verkrijgen, maar de beste kun je halen bij de opticien. De opticien weet precies wat het beste voor je ogen is en kan jou dus de beste producten aanbieden.

Een bril dragen

Wil je wat meer rust hebben voor je ogen, dan is het slim om gebruik te maken van een bril, ondanks dat deze misschien iets gevaarlijker zijn voor tijdens het sporten is het eigenlijk wel beter voor je ogen. Een bril kan ook juist heel modieus zijn en is zeker niet per definitie slechter dan lenzen. Wel is het aanschaffen van een bril wat duurder dan met lenzen.

Informatie opvragen bij je opticien

Je kunt op verschillende manieren informatie opvragen bij je opticien. Er staat natuurlijk al best veel informatie op de website en anders kun je altijd nog even langskomen, hier kan je gelijk een test maken voor je ogen, en ook de opties voor lensvloeistof bekijken.

Plaats een reactie