Home » Duurzaam maar mooi

Duurzaam maar mooi

We leven in een tijd waar we ons erg veel druk maken over de natuur, denk bijvoorbeeld aan de opwarming van de aarde, aan de bos bekapping in het Amazone gebied en de milieu uitstoot. In veel gevallen is dit terecht dat we hier ons een beetje zorgen over beginnen te maken. Maar we leven ook in een tijd waarin we veel met elementen van de natuur werken. We vinden het prachtig om allerlei soorten hout te gebruiken voor accessoires in huis, we vinden het leuk om overal iets natuurlijks voor te hebben. Maar hoe kunnen we deze dingen nou combineren, ik denk dat er ook duurzaam hout is en dat we daar de natuur juist iets goeds mee doen.

Duurzaam hout

Wat houdt duurzaam hout eigenlijk in, en waarom is het überhaupt duurzaam? Deze bomen zijn ook ooit gekapt en dragen dan toch ook bij aan de verslechtering van de aarde? Bij duurzaam hout worden er met verschillende dingen rekening gehouden.

  • Natuurlijk worden de bomen gekapt, dit gebeurt alleen niet in een dermate grote hoeveelheid dat de ecologie kapot gaat. De ecologie moet in stand worden gehouden en dat maakt het hout duurzaam
  • De lokale bevolking speelt ook een rol in het kappen van deze bomen. Zij worden nauw betrokken bij het proces van het kappen van bomen. Zo komen er geen scheve verhoudingen en lijdt de lokale bevolking er ook niet onder.

Dit zijn een aantal redenen waarom er duurzaam hout is, de bomen worden gekapt. Maar dit gebeurt alleen met toestemming en na goed nadenken.

Informatie

Wil je meer informatie over het kapproces van deze bomen, en wat je allemaal met duurzaam hout kunt gaan doen? Neem dan eens een kijkje op de website van verschillende leveranciers om zo meer informatie te krijgen over de soorten hout en wat er mee gebeurt.

 

Plaats een reactie