Home » 3 belangrijks tips voor konijnen verzorgen

3 belangrijks tips voor konijnen verzorgen

Ben jij ook zo’n konijnen-fan? Het zijn van die enorm rustige beestjes, waar je heerlijk mee kunt knuffelen. Het is belangrijk om goed in te staan voor het konijnen verzorgen. Je hebt als baasje een hele belangrijke taak. Jij bent namelijk degene die instaat voor het leef comfort van jouw huisdier. Goed je konijnen verzorgen is een hele klus, daarom hier drie belangrijke tips die je zeker tot uitvoering moet brengen om een goede konijnen bezitter te kunnen zijn.

 

  1. Huisvesting

Een konijn heeft een goed hok nodig. Het zijn beestjes die zowel binnen als buiten kunnen leven, maar als je een hok buiten zet dan moet je er wel voor zorgen dat er een binnen verblijf is wat wind en waterdicht is. Zo kan jouw konijn wat beschutting opzoeken bij weersomstandigheden. Tevens moet het hok groot genoeg zijn om de konijnen bewegingsvrijheid te kunnen geven.

 

  1. Voeding

Een konijn is een planteneter die behoefte heeft aan veel vezels. Daarom moet je er voor zorgen dat je konijn onbeperkt vers hooi kan eten. Dit kan je als basis gebruiken. Daarbij zijn konijnen erg gevoelig voor veranderingen in het voer. Zorg er dus voor dat je dagelijks hetzelfde voor geeft, wat ook eenzelfde hoeveelheid heeft. Met specialistische voedingsbrikketten, kan je er ook voor zorgen dat je konijn minder diaree, een gasbuik of andere aandoeningen krijgt.

 

  1. Verzorging

Konijnen verzorgen op de juiste manier doe je door regelmatig de lengte van de tanden en nagels te controleren. Je kunt dit zelf doen, maar ook aan een ervaren dierhandelaar overlaten.

 

Dierenhandel Hoogendoorn

Ben jij op zoek naar een konijn en alle benodigdheden die je nodig hebt voor het konijnen verzorgen? Dan moet je bij Dierenhandel Hoogendoorn zijn. Zij hebben een groot aanbod van konijnen en een breed assortiment aan voedings-, huisvestings-, en verzorgingsmaterialen voor het konijnen verzorgen.

Plaats een reactie