Home » Good diffuser

Good diffuser

Wanneer u bij uw bedrijf werkt met controlerende kleppen die werken op bepaalde buizen, kan dit enorm veel geluid produceren. Dit kan leiden tot een serieuze gehoorbeschadiging bij werknemers die in de buurt komen van een klep. Daarvoor hebben wij de Good diffuser ontwikkeld. Lees hier verder over wat deze voor u kan oplossen en hoe gemakkelijk hij te installeren is door ons.

Reduceer geluid met de Good diffuser

De good diffuser lost al uw geluidsoverlast op. De oorzaken van het harde geluid die wordt opgewekt in een buis kan komen doordat de klep wordt geopend. De druk in de buis veranderd en dit geeft een enorm klap. Een klep kan dan wel een herrie produceren van 160 dB of meer. Dit geluid spreidt zich uit via alle muren die daar omheen zitten. De redenen van deze plotselinge geluidsgolven worden veroorzaakt door 3 redenen. Een van de redenen is dat er veel druk ontstaat in de buis, dit wordt vaak veroorzaakt door druk in het systeem. Een andere reden is dat de druk tijdelijk wegvalt uit de buis. Hierdoor ontstaat er vaak een knal die klinkt alsof er iets vacuüm wordt getrokken. Een andere reden die vaak voorkomt is de gassnelheid die sterk veranderd wanneer er een klep wordt verwijderd. Voor al deze problemen kunnen wij een oplossing bieden met onze verschillende varianten dempers.

Stappenplan

We gaan met het installeren van een good diffuser altijd te werk via een bepaald stappenplan. De eerste stap is het afwegen hoeveel geluid er wordt geproduceerd en dus welke diffuser er nodig is om dit op te lossen. Daarna kijken we naar de productie van gas die door de openingen van de diffuser worden geperst. Hier kunnen we namelijk aan zien hoeveel geluid er verloren gaat. De derde stap is het installeren in de muur met de pijp.

Plaats een reactie