Home » Kippen houden

Kippen houden

Wilt u ook iedere dag genieten van verse eieren? Dit kunt u natuurlijk bewerkstelligen door een levendig gezelschap in uw tuin op te nemen. Dan hebben we het natuurlijk over kippen houden. Ook voor uw kinderen is het erg leuk om deze kippen in de tuin te hebben. Ze geven namelijk veel kleur en gezelligheid aan uw tuin. Er is een hele grote diversiteit in kippen, want er zijn nu eenmaal duizenden verschillende varianten. Hieronder kunt u meer informatie over de mogelijkheden van kippen. Wanneer u bijvoorbeeld een stuk land overheeft, of wanneer u iets leuks wilt doen met uw tuin kunt u altijd overwegen om er kippen op los te laten. Want het is nu eenmaal zo dat wanneer kippen voldoende ruimte hebben ze al gauw tevreden zijn. Met een mooi hok en een stuk gras eromheen zijn ze snel tevreden.

Het verblijf voor kippen houden

We hebben net al iets weggegeven over het hok die gebruikt word bij kippen houden. Maar de basisredenen voor het bouwen van een goed verblijf van kippen zijn de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Kippen vinden namelijk regen en wint niet heel erg fijn. Een hok beschermt de kippen tegen kou, regen en wind. Ook beschermt het tegen andere indringers. We hebben veel verschillende mogelijkheden als het gaat om hokken. Wanneer u een klein aantal kippen heeft in uw achtertuin raden we het kippenhok Eggy L aan. Dit is een hok die ruimte bied aan vier krielkippen of 3 grote kippen. Hij is voorzien van veel handige deuren en klepjes. Het hok wordt geleverd als bouwpakket.

Verschillende soorten kippen

Als u gaat voor kippen houden, kunt u dit doen door verschillende kippen te nemen. Er zijn er namelijk heel veel verschillende te vinden. Zo hebben we krielkippen en normale kippen. De krielkippen worden vooral gekocht voor in kleine achtertuinen.

 

Plaats een reactie