Home » De steam vent silencer, wat doet het?

De steam vent silencer, wat doet het?

Misschien heb jij er ook weleens over gehoor, de steam vent silencer. Je hoort dat bedrijven deze hebben aangeschaft en dat het een hele investering is geweest. Maar waarom doen bedrijven deze investering? Welk nut heeft het nu precies? En, waarom zou jij als bedrijf ook een investering als deze moeten doen? Hieronder zal ik eerst even uitleggen wat de steam vent silencer is, en wat het doet. Ik hoop je dan voldoende te hebben ingelicht, zo dat jij een goed beeld krijgt of jij ook een investering als deze moet gaan doen.

Wat is en doet de steam vent silencer?

Iedereen heeft wel te maken met geluid, of je nu gewoon thuis zit, of onderweg bent. Er is altijd wel geluid. En het maakt niet eens uit of dit overdag of ’s nachts is. Ook op de werkvloer zijn genoeg geluiden te horen. Als dit niet te hard is, dan is het goed te doen om in deze omstandigheden te werken. Maar er zijn ook situaties denkbaar dat het geluid te hard, zo hard zelfs dat er gehoorschade op kan treden, dat is niet de bedoeling.

De steam vent silencer is een bepaalde demper op de ventilatiesystemen die ervoor zorgt dat het geluid hiervan flink gedempt wordt. het geluid van de ventilatiesystemen kan vaak zo hard zijn dat er gehoorschade of concentratieverlies optreedt.

Je werkt beter in een stillere omgeving

Het is bewezen dat als er minder prikkels zijn, er een betere prestatie geleverd kan worden. Geluid is ook een prikkel en dus kan dat voor concentratieverlies leiden. Door de steam vent silencer kan de prikkel van het geluid in ieder geval verminderd worden.

Er zijn verschillende types van de steam vent silencer, kijk dus even op de website om alle opties te bekijken. Neem desnoods contact op met de leverancier van deze dempers.

Plaats een reactie