Home » Onderwijsadvies

Onderwijsadvies

Wij geven als accountant graag advies over verschillende dingen bij onderwijsinstellingen. Dit onderwijsadvies is onderdeel van onze controlerende rol als accountant. Wij geven graag advies over strategische doelen in de onderwijsorganisatie. Een onderwijs organisatie is namelijk weer een heel ander soort organisatie en daarbij komen weer andere dingen kijken dan bij een commerciële organisatie. De geldstroom is bijvoorbeeld anders maar ook word er op ander manier geld uitgegeven. Er hoeft ook niet per se winst worden gemaakt, maar er moet wel de juiste hoeveelheid reserves zijn voor eventuele tegenvallers. Ook adviseren we u graag op verschillende vlakken van onderwijs.

Waarin adviseren we met onderwijsadvies?

We hebben een aantal werkzaamheden die we standaard doen in combinatie van onderwijsadvies. Dit zijn dingen zoals een control situatie scan uitvoeren. Hierin doen we het volgende: toezicht houden op wat er gedaan is, maar ook verantwoording checken van de school. Ook dragen we hier zelf verantwoording over af. In deze test doen we ook een sturingsonderzoek en aanbeveling voor de organisatie in het algemeen. Risicomanagement is ook iets wat we naar voren laten komen. Dit geld ook voor onze laatste fase van de check die we de beheers fase noemen. Het is belangrijk voor ons om naar kerntaken te kijken van de omgeving. Op deze manier wordt het voor een onderwijsinstelling tastbaarder en duidelijker. Zo wordt er bijvoorbeeld een strategie op worden gesteld die als doel heeft meer groei van het onderwijs te bewerkstelligen. In een verslag rapporteren we aan u wat de status van alles is. Hierin kunt u rustig zien wat er allemaal gedaan is en wat er nog gedaan moet worden.

Alles in een

Als bedrijf die onderwijsadvies aan ieder bedrijf geeft aan verschillende scholen gaan we met zijn allen voor één doel. Het verbeteren van onderwijs op een zo effectief mogelijke manier. Kijk op onze site voor actuele diensten.

Plaats een reactie